ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων
1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Οικογενειακές υποθέσεις νυκτός», με το ψευδώνυμο «Γιάννης Απαρθινός» που ανήκει στον κ. Γιάννη Πανούση και ισοβαθμεί με το ποίημα «Παλαιό καρνάγιο» με το ψευδώνυμο «Χρύσιππος» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Κάλεσμα» με το ψευδώνυμο «Άρτεμις» που ανήκει στην κα Μάρθα Δήμου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ό,τι αγάπησα…» με το ψευδώνυμο «Φαέθων» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Λούκα και το ποίημα «Εξομολόγηση του ποιητή» με το ψευδώνυμο «Οδοιπόρος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Γερόσταθο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Ο Δάσκαλος και η Κρήτη», με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιάς» που ανήκει στην κα Αγγελική Σταματούκου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ο γιος του Ήλιου», με το ψευδώνυμο «Πόντιος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη και το ποίημα «Το χάρτινο βαρκάκι» με το ψευδώνυμο «Χάρις» που ανήκει στην κα Χαρούλα Παρώνη. Επίσης το ποίημα «Μάνα του κόσμου», με το ψευδώνυμο «Μήτηρ» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ποτάμι ανθρώπων» με το ψευδώνυμο «Ariel» που ανήκει στην κα Βασιλική Β. Παππά και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η σαϊτιά» με το ψευδώνυμο «Σαπφώ» που ανήκει στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική και το ποίημα «Στης θάλασσας την αγκαλιά» με το ψευδώνυμο «Φυγάς», που ανήκει στον κ. Γεώργιο Κ. Καραγιαννάκο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Μετουσίωση» με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» που ανήκει στην κα Μαριάνα Λυμπέρη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η αλήθεια» με το ψευδώνυμο «Η Δίρφυς» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Καρβελά και το ποίημα «Η βία» με το ψευδώνυμο «Αυγερινός» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Χρ. Σιδηρόπουλο.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Η ελπίδα μου, η ζωή μου» με το ψευδώνυμο «Διαβάτης» που ανήκει στη Μοναχή Μαριάμ (Αικατερίνη Αεράκη) και ισοβαθμούν, το ποίημα «Αληθινό όνειρο…» με το ψευδώνυμο «Ονειρευτής» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό, το ποίημα «Για μια νέα πορεία» με το ψευδώνυμο «Μύρων» που ανήκει στον κ. Νικόλαο Θωμά και το ποίημα «Διαβάζοντας το Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Ταξιάρχης Σπυρίδων» που ανήκει στην κα Ειρήνη Σταυριανού.
2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Ελαία», που ανήκει στην κα Ρούλα Γαλάνη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Λογοκλέβοντας τον καπετάν-Νίκο» με ψευδώνυμο «Μιμόζα» που ανήκει στην κα Μαριαλίνα Γκανά (Φίσκυλη Οδυσσεία) και το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Πριγκιπέσα» που ανήκει στην κα Έλενα Χατζηγιάννη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αλέξης Ζήτα» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Γράμματα που δεν έστειλα ποτέ» με το ψευδώνυμο «Μαρία Παύλου», που ανήκει στην κα Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη και το διήγημα «Το δώρο» με το ψευδώνυμο «Ο τυχερός παππούς» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Ο ταξιδιώτης Νίκος Καζαντζάκης» με το ψευδώνυμο «Ελευθέριος Μικροσπηλιώτης» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Τσιρώνη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αυτόλυκος» που ανήκει στον κ. Χρήστο Γκούμα και το διήγημα «Ο γιος του Μάγου» με το ψευδώνυμο «Ροδινήλ» που ανήκει στην κα Χαρούλα Παρώνη.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «SAMOS» που ανήκει στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Πρώιμο ταξίδι» με το ψευδώνυμο «Βασιλική Μοιροπούλου», που ανήκει στην κα Μαρία Διαμαντοπούλου και το διήγημα «Επιτύμβια στήλη» με το ψευδώνυμο «Κρητικός», που ανήκει στον κ. Αριστείδη Γ. Αρχοντάκη.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Άτιτλο», με το ψευδώνυμο «Καστρινή» που ανήκει στην κα Ελένη Λιόση και ισοβαθμούν, το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αέλιος» που ανήκει στον κ. Κων/νο Βρέντα και το διήγημα «Ο Παύλος του Γιώργη τ’ Αντώνη» με το ψευδώνυμο «Πρωταγόρας» που ανήκει στην κα Αγγελική Χυτήρη.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Σελεστίνα» με το ψευδώνυμο «Χασεπσούτ» και ανήκει στην κα Αναστασία Μιχοπούλου και ισοβαθμούν, το διήγημα «Η αθανασία της ψυχής » με το ψευδώνυμο «Εύριπος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Καρβελά και το διήγημα «9 μήνες» με το ψευδώνυμο «Φρειδερίκη» που ανήκει στην κα Πολυξένη Ζαρκαδούλα.
3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Επανεκδοχή ιστορικής μαρτυρίας» (που είναι σε ποιητικό αφηγηματικό λόγο) με το ψευδώνυμο «Παλαίμων», που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη και ισοβαθμεί με το πόνημα «Την ίδια εκείνη στιγμή» με το ψευδώνυμο «Διαβάτης» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και το πόνημα «Οι φωτογραφίες» με το ψευδώνυμο «Ένας φωτογράφος», που ανήκει στον κο Νίκο Μπαρμπάτση-Ασανσερίτη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Βακούφικα Θεοτικά στοιχειωμένα μελίσσια» με το ψευδώνυμο «Άρης Ελατιώτης» που ανήκει στον κ. Αριστείδη Σχισμένο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Τα μάτια της Μάνας του» με το ψευδώνυμο «Μαργαρίτα», που ανήκει στην κα Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά και το πόνημα «Στα κράσπεδα του ουρανού» με το ψευδώνυμο «Σαμουήλ Κουγκιώτης», που ανήκει στον πατέρα Ηλία Μάκο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Δύο ιστορικά γεγονότα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με το ψευδώνυμο «Οδοδείκτης» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Η. Λούκα και ισοβαθμούν, το πόνημα «Ελευθερία» με το ψευδώνυμο «Εφύρος Θεσπρωτεύς» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου και το πόνημα «Η μνήμη που εκδικείται» με το ψευδώνυμο «Σείριος Πάλλος», που ανήκει στην κα Χρυσαυγή Κολιού.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «350.000-3000… Μια χούφτα χιονιού που λιώνει…» με το ψευδώνυμο «Τελέσιλλα» που ανήκει στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς-Αναπνιώτου και ισοβαθμούν το πόνημα «Από την Κρήτη ως την Κύπρο με πλοηγό τον Νίκο Καζαντζάκη και πυξίδα τον ποιητικό λόγο» με το ψευδώνυμο «Ελενίκη» που ανήκει στην κα Σωτηρούλα Βασιλείου και το πόνημα «Χρονικό Τεχεράνης (Αγά Ναμπύ)» με το ψευδώνυμο «SAMOS» που ανήκει στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η επιστροφή του τραυματία», με το ψευδώνυμο «Ο μαθητής του 1948» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Μικέλη και ισοβαθμούν, το πόνημα «Εκλιπαρώντας για μια σταγόνα οίκτο» με το ψευδώνυμο «Μάτης», που ανήκει στον κ. Σταμάτιο Μπεκιάρη και το πόνημα «Ο Τιτανικός της Ελληνικής Ναυσιπλοΐας» με το ψευδώνυμο «Αλεξάνδρα» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Μαρτυρία χρονικού του Μυρρινούντος-Φρασίκλεια κόρη κεκλήσομαι αεί» με το ψευδώνυμο «Χρονικογράφος» που ανήκει στην κα Βασιλική Παρασκευοπούλου και ισοβαθμεί με το πόνημα «Το χρονικό μιας συναυλίας» με το ψευδώνυμο «Αλβέρτος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Λαιμοδέτη.
4. ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Α΄ Βραβείο Ποιητικού Έργου στο Δημήτρη Γ. Τριάντο για το έργο του «Χελιδονάκια χωρίς φτερά» που αναφέρεται στα προσφυγόπουλα, με μακέτα εξωφύλλου, του καλλιτέχνη ζωγράφου Αλέκου Φασιανού και η σύνθεση στο οπισθόφυλλο είναι του Ορέστη Λαδένη.
2. Α’ Βραβείο Εικονογράφησης στον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό για την εικονογράφηση με πίνακές του να κοσμούν το εξώφυλλο και τις σελίδες του βιβλίου «Χελιδονάκια χωρίς φτερά» του Δημήτρη Γ. Τριάντου.
3. Στον Δημήτρη Λαβδιώτη για το τρίτομο έργο με 720 ποιήματα – δοκίμια με τίτλο «Κοσμοπλοΐα» και τα «Απειροψηλαφήματα – Ιχνηλασίες Κενού»
4. Στον Κώστα Ράμμο για το συνολικό έργο του δεκαεπτά (17) βιβλίων.
5. Στον Αντώνιο Δημητρίου για τον ισόβιο πνευματικό του αγώνα των είκοσι (20) ποιητικών συλλογών.
6. Στην Κωνσταντία Φαγαδάκη για την ποιητική συλλογή «Αθάνατη σπορά» και την εικονογράφηση του βιβλίου από την ίδια.
7. Στον Σπύρο Π. Ραδίτσα για το συνολικό έργο των οχτώ (8) ποιητικών συλλογών που έχει εκδόσει.
8. Βραβείο Ποιητικού έργου στον Γιώργο Βουγιουκλάκη, για τα ποιητικά έργα του «Αφροδίτης επόμενα» και «Διάλογοι – Επισημάνσεις – Ποίηση».
9. Στον Ντίνο Μακρυγιάννη, για την ποιητική συλλογή «Τραγούδια του Επάχτου».
β) ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
1. Στη Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου, για το ιστορικό μυθιστόρημα «Το αγόρι με τη Ρόκα».
2. Στον Αθανάσιο Στ. Παπαθανασίου, για το έργο «Ταξίδι στον εθνικό μας εαυτό».
3. Στον Κωστή Μιχ. Σιώζη, για τα έργα του «Μνήμες – Μορφές – Διηγήματα» και «Προβληματισμοί»
4. Στον Κωνσταντίνο Μαργώνη, για την 18χρονη ενασχόλησή του με το ετήσιο περιοδικό Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Λαογραφίας – Τέχνης – Παράδοσης – Πολιτισμός – Βιβλιοπαρουσίαση κ.λπ. «ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» που επιμελείται την έκδοση ως Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων – Ηπείρου (Ι.Λ.Ε.Τ.).
5. Στον Σωτήρη Π. Τουφίδη, για το έργο του «Από την Εθνική Αντίσταση στην Ήπειρο» και το περιοδικό ποικίλης ύλης «ΚΟΝΙΤΣΑ» που επιμελείται πολλά χρόνια.
6. Στον Άγγελο Παπασπύρο, για το έργο του «Κείμενα για το Πέτα».
7. Στη Νόρμα Παστελίδου, για το έργο της «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ».
8. Στον Παύλο Χρήστου, για το έργο του «Η Εκκλησιαστικοθρησκευτική Ζωή των Ασιωτών».
9. Στην Σταυρούλα Ζώρζου, για το έργο της «Γ. Καραϊσκάκης – Το λιοντάρι της Ρούμελης».
10. Στην Ελένη Μπέλλα-Πένη, για το έργο της «Κατάθεση ψυχής» (Θύμησες).
11. Στην Άννα Μπουρατζή-Θώδα, για το έργο της «Νισάφι τα βάσανα».
12. Στον Μιχάλη Παγούνη, για τα έργα του «Η πίκρα της ελιάς» και «Οι Πλειάδες της Οδύσσειας» (Ευδοξία).
13. Στον Αλέξανδρο Παπαδημητρόπουλο, για το συνολικό έργο των εφτά βιβλίων.
14. Στον Σάββα Τσαρτίνογλου, για τα έργα του «Το δάκρυ του Όστρακου» και «Ένα απόσταγμα φιλοσοφίας».
15. Στη Δέσποινα Τζανή, για το έργο της χρονικό «Δεύτερη ευκαιρία».
16. Στον Τάσο Τύμη για το έργο του «ΗΠΕΙΡΟΣ».
17. Στη Ρούλα Ζαρανίκα-Πατίλη, για το έργο της – μυθιστόρημα «Από τα χρόνια της αθωότητας στα χρόνια της θύελλας», που όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διέθεσε στα συσσίτια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας.
18. Στον Παναγιώτη Δημ. Μπουρατζή, για το έργο του «Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου», που αναφέρεται στην ίδρυσή της από το 1931 και την πορεία της μέχρι σήμερα.
5. ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Στον Αριστογείτωνα (Άρη) Χαραλαμπάκη, για την ποιητική συλλογή «Η μελωδία των ζώων» με 131 ποιήματα για τα ζώα, σχήματος 22×22 εκατ., που έχει 288 σελίδες και με ζωγραφιές του καλλιτέχνη-ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.
2. Βραβείο εικονογράφησης στο Γιώργο Σταθόπουλο, για την εμπνευσμένη εικονογράφηση του έργου «Η μελωδία των ζώων» του ποιητή Αριστογείτωνα (Άρη) Χαραλαμπάκη.
3. Στη Σταυρούλα Ζώρζου, για το έργο της με πεζά κείμενα και ποιήματα που μελοποιήθηκαν με τίτλο «Μου ’πες», που συνοδεύεται από CD κι έχει 111 σελίδες.
β) ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
1. Στην Ευαγγελία Σημαντήρη, για το έργο της παραμυθιών με τίτλο «Η Πορφυρένια Πολιτεία των Χταποδιών».
2. Στην Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά, για το έργο της με παραμύθι με τίτλο «Το πράσσινο κουνελάκι».
3. Στο Σέργιο Σοφικίτη, για το έργο του παραμυθιών με τίτλο «Το βουβουζέλι, το κορίτσι με τη μαγική φωνή».
4. Στη Στυλιανή Τσίγγου, για το έργο της παραμυθιών με τίτλο «Η φραντζόλα κι ο σπουργίτης».
5. Στη Γιώτα Κοτσαύτη, για το έργο της με τίτλο «Των παιδιών και της ελπίδας».
γ) ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
1. Στην Κατερίνα Νίκα-Μάνου, για το παιδικό θεατρικό έργο της με τίτλο «Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με φως» που περιέχει 2 CD.
2. Στη Λία (Ευαγγελία) Καραγιαννοπούλου, για το παιδικό θεατρικό έργο της με τίτλο «Τα 4 παιδιά».
3. Στον Δημήτριο Κύρου, για το παιδικό θεατρικό έργο του με τίτλο «Η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη».
4. Στον Χρίστο Τσιαήλη, για το παιδικό θεατρικό έργο του «Δοχεία».
5. Στον Αντώνιο Ευθυμίου, για το παιδικό θεατρικό έργο του «Δημότες Σελήνης».
6. ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
1. Στο Σταμάτη Βασιλάκο, για τα δύο θεατρικά έργα του «Η δίκη του Σωκράτη» και «Το δίλημμα του Ορέστη» που ανέβηκαν μ’ επιτυχία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.
2. Στον Κώστα Λ. Μπουραντά, για το θεατρικό έργο του «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ».
3. Στην Κωνσταντίνα Γεωργαντά, για το πρωτοεμφανιζόμενο έργο της ηθοποιού και συγγραφέως με τίτλο «Μετά την Καταστροφή».
4. Στον Ιωάννη Χ. Κοσμίδη, για την κωμωδία του σε ποντιακή διάλεκτο με τίτλο «Τη γειτονίας τα παλαλά».
5. Στον Άθω Χατζηματθαίου, για το θεατρικό έργο του «Έκτη αίσθηση».
6. Στην Καλλιόπη Κοντόντου, για το θεατρικό έργο της «Ένα τέλος».
7. Στο Γιάννη Στεφανίδη, για το θεατρικό έργο του «Λουκιανού – Ικαρομένιππος».
8. Στον Ελευθέριο Καβαλιέρο, για το θεατρικό έργο του «Το βαθύ κράτος».
9. Στην Ειρήνη Βεληβασάκη, για το θεατρικό έργο της «Αναζητώντας τον Φοίβο – Ένα αγόρι που αγαπούσε τη Φιλοσοφία».
10. Στη Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα, για το θεατρικό της έργο «Σκεπτόμενος».
11. Στην Ευγενία Μαραγκού, για το θεατρικό έργο της «Όλα πάνε καλά».
12. Στην Αμαλία Πικρίδου-Λούκα, για το θεατρικό έργο της «Η κρίση».
13. Στο Μάνο Κουνουγάκη, για το θεατρικό έργο του «Εδέμ».
14. Στην Ευαγγελία Στρατή, για το θεατρικό έργο της «Η οπτασία ενός θαύματος».
15. Στη Δέσποινα Βασιλειάδου, για το θεατρικό έργο της «Πέρασμα».
16. Στη Σοφία Νικολιδάκη, για το θεατρικό έργο της «Πρώτη συνάντηση».
17. Στη Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, για το θεατρικό έργο της «Μία σχεδόν ερωτική ιστορία…».
18. Στον Αναστάσιο Κυρτασόγλου, για το θεατρικό έργο του «Το μπορντώ κασκόλ».
19. Στη Ντόρα Λεονταρίδου, για το θεατρικό έργο της «Η στάση στην οποία οι Γυναίκες απολαμβάνουν, απαγορεύεται».
7. ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Στην κα Χαρίκλεια Ρίζου, με το ψευδώνυμο «Μαρίλια» για το ποίημα «Απουσία».
2. Στον κ. Αντώνιο Μικέλη, με το ψευδώνυμο «Ταξιδευτής» για το ποίημα «Λερωματιές της ψυχής».
3. Στον κ. Δημήτρη Π. Πετρέλη, με το ψευδώνυμο «Θεόκριτος» για το ποίημα «Μαύρη τρύπα».
4. Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά, με το ψευδώνυμο «Ηλέκτρα» για το ποίημα «Επιστροφή των Μαρμάρων».
5. Στην κα Δέσποινα Τζανή, με το ψευδώνυμο «Η δύναμη της ψυχής» για το ποίημα «Το απέραντο».
6. Στον κ. Κώστα Σώκο, με το ψευδώνυμο «POLUX» για το ποίημα «Παγόβουνα».
7. Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς-Αναπνιώτου, με το ψευδώνυμο «Τελέσιλλα» για το ποίημα «Το αρχέγονο μειδίαμα».
8. Στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη, με το ψευδώνυμο «Μυρτώ» για το ποίημα «Μάνα».
9. Στον κ. Λάμπρο Βρεττό, με το ψευδώνυμο «Εσπέριος» για το ποίημα «Νύχτα».
10. Στην κα Δάφνη Πιτερού, με το ψευδώνυμο «Αλκυόνη» για το ποίημα «Αποξένωσης άρνηση».
11. Στον κ. Βασίλη Κ. Παππά, με το ψευδώνυμο «Βρίβα Κόπα» για το ποίημα «Άτιτλο».
12. Στον κ. Λεωνίδα Γιανναράκο, με το ψευδώνυμο «Αρίων» για το ποίημα «Γηράσκω (Εξομολόγηση)».
13. Στην κα Πολυξένη Ζαρκαδούλα, με το ψευδώνυμο «Φρειδερίκη» για το ποίημα «Γιατί δεν είχα δικαίωμα!».
14. Στην κα Ιωάννα Περατικού με το ψευδώνυμο «Τζοάννα» για το ποίημα «Το μπουκέτο».
15. Στην κα Μπογιάνκα Κονσταντίνοβα-Γάκη, με το ψευδώνυμο «Σπουργίτι» για το ποίημα «Μοναχικός δρόμος».
16. Στον κ. Άγγελο Μητσόπουλο, με το ψευδώνυμο «Ελατοχωρίτης» για το ποίημα «Σκοτάδι».
17. Στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα, με το ψευδώνυμο «SAMOS», για το ποίημα «Μια βόλτα».
18. Στον κ. Τέλη Μακρή, με το ψευδώνυμο «Άρης Κρούβαθης» για το ποίημα «Δοκιμασία».
19. Στον κ. Νικόλαο Αθανασάκο, με το ψευδώνυμο «Ίσκα» για το ποίημα «Γένεση».
20. Στην κα Βάσω Τριανταφύλλου-Κηπουρού με το ψευδώνυμο «Αλεξάνδρα» για το ποίημα «Αυτά τα παιδιά».
21. Στην κα Αγλαΐα Σεργίου, με το ψευδώνυμο «Αρσινόη» για το ποίημα «Ανθρωπία».
22. Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» για το ποίημα «Στο Νίκο Καζαντζάκη».
23. Στην κα Γεωργία Δίμτσα, με το ψευδώνυμο «Καλλιρόη» για το ποίημα «Διαφανείς επικαλύψεις»
β) ΔΙΗΓΗΜΑ
1. Στον κ. Ιωάννη Χρ. Σιδηρόπουλο, με το ψευδώνυμο «Αυγερινός» για το διήγημα «Εκείνος που πληγώσαμε» (Ν. Καζαντζάκης).
2. Στην κα Αποστολία Βουλτσίδου με το ψευδώνυμο «Λίλα» για το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη».
3. Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά, με το ψευδώνυμο «Μισέλ» για το διήγημα «Μια βραδιά στο χωριό».
4. Στην κα Δέσποινα Τζανή, με το ψευδώνυμο «Τρέλα απάλευτη» για το διήγημα «Αυταπάτη».
5. Στην κα Δεληγιάννη Μαρίνα, με το ψευδώνυμο «Ευρυάλη» για το διήγημα «Κράτησέ με».
6. Στον κ. Χρήστο Αθανασόπουλο, με το ψευδώνυμο «Εύελπις» για το διήγημα «Τα ρούχα τα καλογερικά».
7. Στην κα Αικατερίνη Σβύνου, με το ψευδώνυμο «Ανδρέας Φωτεινός» για το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου