ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ
Το νέο μου μυθιστόρημα που μόλις τυπώθηκε Ιούνη 2015.
Δυο άνθρωποι ιδιαίτεροι συναντιούνται στη ζωή. Ο Μάρκος, ονειροπόλος επαναστάτης, κι η Μίριαμ, όμορφη και δυναμική. Καταλαμβάνουν τα δύο κέντρα, εστίες μιας έκλειψης σ' ένα στερέωμα όπου γύρω τους περιστρέφονται με τον καιρό δικά τους πρόσωπα. Πρόσωπα όπως η Μαίρη, η κόρη του Μάρκου, που χαρακτηρίζεται απ' τη διαφορετικότητα στην προσωπική της ζωή. Αλλά κι ο Νίκος, γιος της Μίριαμ, που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο με τους αγώνες του και τον τρόπο ζωής που επιλέγει.
Όλα τα πρόσωπα είναι αλληλοεξαρτώμενα, είτε ως εραστές, είτε ως γονείς προς παιδί. Όμως διατηρείται πάντα η αναγκαία απόσταση, που τους κάνει να ζουν ξεχωριστά τις ανησυχίες τους και τις ζωές τους.
Στην πλοκή του το μυθιστόρημα παρουσιάζει τον Μάρκο ως κεντρικό ήρωα, δίχως όμως να υστερούν σε σημασία και τα άλλα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται ως συμπρωταγωνιστές του κεντρικού μας ήρωα.
Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου τούτου ξεκίνησε ως μια απόπειρα να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, που άλλωστε είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καθένα μας στον άπειρο κόσμο στον οποίο ανήκουμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ
Το υπερηχογράφημα είναι μια συλλογή διηγημάτων που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2013. 
Το ερώτημα που με απασχολούσε πάντα μετά την ενηλικίωσή μου ήταν τι καθορίζει τις σχέσεις των δύο φύλων. Ζητούσα απαντήσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε φορά. Με συνέπαιρνε ο παράγοντας της τύχης στον έρωτα. Κατέγραψα λοιπόν σε μια σειρά διηγημάτων περιπτώσεις σχέσεων με συνηθισμένο ή απρόβλεπτο τέλος. Θεωρούσα πάντα ότι η ποιότητα μιας σχέσης καθορίζει και την ποιότητα ζωής των εμπλεκομένων σ' αυτήν. Σε μια κοινωνία απρόσωπη όπου οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολες, την στιγμή που πολλοί άνθρωποι ζουν μόνοι, αποξενωμένοι, θα ήθελα να στείλω μια νότα αισιοδοξίας. Η προσπάθεια να ασχοληθούμε με τους γύρω μας είτε πρόκειται για ερωτικές σχέσεις όπως προκύπτει στα διηγήματα: "Όνειρο", "Υπερηχογράφημα", "Insomnia", "Ο ηθοποιός ο άλλος μας εαυτός", "Ο λάτρης του ωραίου" είτε πρόκειται για σχέση εξ αίματος "Σκληρή ζωή", "Η γιαγιά και το εγγόνι" ,πάντα αφήνει ένα ευχάριστο συναίσθημα που προκύπτει απ' την επικοινωνία των ανθρώπων που κρύβουν μιαν επιθυμία, να δώσουν και να πάρουν αγάπη. Ο ερωτισμός στον άνθρωπο υπάρχει απ' τη γέννησή του. Δεν μας εκπλήσσει η έλξη μεταξύ δύο παιδιών στο "Μάρκος και η Άννα". Η επιτυχία στη σύνδεση δύο ανθρώπων δεν μπορεί να προβλεφτεί, η διαδικασία όμως, η ιστορία μιας σχέσης είναι πάντα ενδιαφέρουσα, όσο συνηθισμένη κι αν ακούγεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις