Με αποδείξεις της Νανάς Μπακόλα

http://www.haniotika-nea.gr/me-apodeixeis/ 
Πώς να πιστέψουμε οτιδήποτε αν δεν υπάρχουν αποδείξεις; Ακόμα και οι επιστήμονες αποδείξεις χρειάζονται για να ισχυριστούν κάτι. Κάνουν διάφορα πειράματα και το αποτέλεσμα είναι οι αποδείξεις.
Η Εφορία ζητάει αποδείξεις. Η σύζυγος δίνει αποδείξεις στο σύζυγο για να δικαιολογήσει τα ψώνια της. Αλλιώς… πάει η κάρτα, την ξάφρισε.
Όλα αυτά θεμιτά και κατανοητά.
Άντε τώρα εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Δεν με πείθεις ότι δεν είσαι καλά. Έχεις προβλήματα υγείας; Έχεις αναπηρία; Δεν σε πιστεύω. Εγώ σε βλέπω μια χαρά. Ντυμένη, περιποιημένη, γελάς, χορεύεις, τρως και φλερτάρεις και τον απέναντι.
Και πώς θα μπορούσε να σε πείσω; Τι αποδείξεις θες;
Να με βλέπεις θλιμμένη, κακοντυμένη, κοκαλιάρα, αφημένη, να κλαίω και να απομονώνομαι;
Aκου να δεις τι αποδείξεις θέλουν οι άλλοι. Oλοι!
Να έχεις ενοχές που χαίρεσαι, που έχεις την αξιοπρέπειά σου, την περηφάνια σου και τη φιλαρέσκειά σου.
Το ακούσατε αυτό. Δεν το ακούσατε; και το είπατε.
Βλέπεις δεν υπήρχαν οι αποδείξεις.
Κάνα δυο δόσεις μιζέριας και κακομοιριάς ας πούμε.
Σε χώρισε κυρία μου ο καλός σου κι εσύ θρηνείς; κλαις; Σιγά τα κροκοδείλια δάκρυα. Σιγά μη σε πιστέψουμε. Αποδείξεις θέλουμε. Σαν τι; Να χάσεις δέκα κιλά ας πούμε, απ’ τη στεναχώρια σου. Να πάθεις και μια κατάθλιψη.
Χωρισμός ξεροσφύρι δε γίνεται και δεν καταπίνεται.
Κατέβασε μια ισχυρή δόση ούζο και το μισό κουτί ντεπό ή ότι σου βρίσκεται πρόχειρο τέλος πάντων. Με μια πλύση στομάχου τη γλυτώνεις, αλλά ο καλός σου θα πειστεί ότι τον αγαπάς πολύ και πληγώθηκες. Μπορεί και να νιώσει ενοχές. Αυτό δε θες;
Κι εσύ κύριε, τι την παραμυθιάζεις τη γυναίκα ότι δεν ζεις χωρίς αυτήν; Απόδειξέ το. Πώς; Ας πούμε να στουκάρεις στην κολόνα της ΔΕΗ, εκεί στη γωνιά του δρόμου, να γεμίσει η άσφαλτος αίματα. Θα σε πιστέψει Δε θα σε πιστέψει;Ακόμα και το άσμα το λέει. Θέλεις να βάλω το δάχτυλο στην πρίζα να δεις αν σ’ αγαπώ;
Aντε ντε! Κάντο αν έχεις κότσια.
Άντε βρε μην παρασύρεσαι.
O,τι είσαι είσαι. Ότι νιώθεις νιώθεις. Προσωπική σου υπόθεση. Προσωπικό σου δεδομένο. Προστάτεψέ το. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν με δραματικό τρόπο.
Όποιος πραγματικά σ’ αγαπά, σέβεται αυτό που είσαι. Σέβεται κι αποδέχεται αυτά που κάνεις και αυτό που νιώθεις. Να η απόδειξη.
Αποδείξεις μόνο για την Εφορία, το ΙΚΑ, τις Τράπεζες και σ’ όποια υπηρεσία.
Μας αρκεί η γραφειοκρατία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις