Italo Calvino

Italo Calvino was born in Santiago de Las Vegas, Cuba on 15 October 1923. He was an  Italian journalist and writer of short stories and novels. His best known works include the Our Ancestors trilogy (1952–1959), the Cosmicomics collection of short stories (1965), and the novels Invisible Cities (1972) and If on a winter's night a traveler (1979).
He was the most-translated contemporary Italian writer at the time of his death.
He died on 19 September 1985 in Siena, Italy, at the age of 61.
Italo Calvino (1923-1985)
"Το χαρακτηριστικό που κάνει την ερωτική πράξη και την ανάγνωση να μοιάζουν μεταξύ τους είναι ότι στο εσωτερικό τους ανοίγονται χώροι και χρόνοι διαφορετικοί από τον μετρήσιμο χρόνο και χώρο" 
ΙΤΑΛΟ ΚΑΛΒΙΝΟ (1923-1985)
Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης-εκδόσεις Καστανιώτη.
If on a winter's night a traveler (1979)

"Η κόλαση των ζωντανών δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον. Αν υπάρχει μια κόλαση, είναι αυτή που υπάρχει ήδη εδώ, η κόλαση που κατοικούμε καθημερινά, που διαμορφώνουμε με τη συμβίωση μας. Δυο τρόποι υπάρχουν για να μην υποφέρουμε. Ο πρώτος είναι για πολλούς εύκολος: να αποδεχθούν την κόλαση και να γίνουν τμήμα της μέχρι να καταλήξουν να μη τη βλέπουν πια. Ο δεύτερος είναι επικύνδινος και απαιτεί συνεχή προσοχή και διάθεση για μάθηση: να προσπαθήσουμε και να μάθουμε να αναγνωρίζουμε ποιος και τι, μέσα στην κόλαση, δεν είναι κόλαση, και να του δώσουμε διάρκεια, να του δώσουμε χώρο." ΙΤΑΛΟ ΚΑΛΒΙΝΟ - ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Εκδόσεις Καστανιώτη.
Invisible Cities (1972)
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις